keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Pihan ja kasvimaan suunnittelu alkakoon

Nyt, kun kaikki jouluhässäkät ja kiireet ovat jo onnellisesti takanapäin, voi aloittaa jo ensi kesän puutarhasuunnitelmat. Talomme puutarhaan kuuluu pihapiirin lisäksi talon vieressä oleva pelto, joka on ollut muutaman vuoden viljelemättä ja kasvaa nyt vain heinää. Varsinaisessa pihapiirissä on valmiina jo kukkapenkkejä, omenapuita, marja- ja koristepensaita sekä paljon muuta. Pellolle on suunnitelmissa tulla hyötypuutarha, johon kuuluisi kasvihuone, lisää erilaisia omena- ja hedelmäpuita, marjapensaita sekä kasvimaa. Puuhamaata siis riittää kerrakseen. Kuvassa on nyt se tuleva hyötypuutarha talvipuvussaan. :)



Jokunen päivä sitten kaivoin viime vuonna ylimääräiseksi jääneet siemenet esiin. Ilokseni huomasin myös, että kauppoihin oli tullut jo siemenpusseja myyntiin. Pitihän se tehdä heti lisähankintoja, vaikkei tammikuu nyt olekaan vielä otollisinta aikaa siementen istutukseen. Kuvassa on tämän hetkinen siemenkokoelma.


















Tänään aloitin myös aivan konkreettisesti puutarhan valmistelun istuttamalla chilin siemeniä. Viime vuonna ostin kaupasta siemeniä ja onnistuin kasvattamaan niistä chilin taimia, jotka tuottivat myös satoa. Omista chileistä sain siemeniä talteen ja päätin nyt kokeilla saanko ne itämään. Saapi nähdä mitä tapahtuu :)
















Tällaista tällä kertaa. Pysykää mukana hengessä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti